Events

Samvær og aktiviteter

Strikkecafe

Elsker du at strikke, eller har du lyst til at lære det?
Vi har garn, pinde og øvede strikkere til at hjælpe dig!  
 
Hvornår: Torsdage i lige uger kl. 16.30 – 18.00
Hvor: Sct. Thomas kirke, Rolighedsvej 16. Frederiksberg 
 
1. gang den  19. oktober!
Det er gratis og der er ingen tilmelding – du kommer bare.

MINDFULLNESS-BASERET STRESSREDUKTION

Til dig der ønsker at styrke dit mentale helbred.

Mindfulness baseret stress reduktion (MBSR) består af 2,5 times undervisning i 8 uger, samt en hel 1 dag. Igennem siddende, liggende og gående meditation, mindful yoga, kropscanninger og korte oplæg om mindfulness, stress, nervesystemet og kommunikation vil du kunne opnå:

  • Bedre koncentrationsevne og mentalt overskud
  • Bedre relationer og samarbejdsevner
  • Mere ro på tanker
  • Mere positivitet, ro og glæde
  • Redskaber til at opnå ro i stressede situationer

Det er gratis og kræver ingen forudsætninger at deltage!

Hvornår: Holdene er lige nu i gang. Der starter nye hold til august og september.

Hvor: Stationen, Howitzvej 30, Frederiksberg

Tilmelding: Studiepræst og MBSR-lærer Dorte Thomsen: doth@km.dk

Bemærk der er 16 pladser som fordeles efter først til mølle-princippet.

Om: MBSR 8-ugers mindfulness programmet er udviklet af Jon Kabat-Zinn ved Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School, i USA. Det er et evidens baseret program, som underlagt internationale videnskabelige standarder og som har positiv effekt på håndtering af symptomer på stress, angst og depression, hos syge og raske personer. Metoden bruges til at arbejde med opmærksomheden – til at forholde sig til de tanker og følelser, der dukker op med en kærlig og accepterende opmærksomhed, også selv om det er tanker, man egentlig ikke har lyst til at have. På den måde kan man træne sig selv i at være fuldt til stede i nuet, samtidig med at man kan arbejde med sine reaktionsmønstre og sin vanetænkning. (I MBSR-programmet indgår meditationsteknikker og yoga-øvelser uden religiøs kontekst.)

Meditation
Meditation, det bevidste nærvær indebærer ikke, at man skal tømme hovedet for tanker. I meditationen mærker man det som er; alle tanker, følelser og kropslige fornemmelser er tilladte – der er ikke noget, som kan være forkert, ligesom man heller ikke kan være dårlig til at meditere. Hvis tankerne flyver, registrerer man det og forsøger at bringe dem tilbage til åndedrættet. Bliver man fyldt af negative eller fordømmende tanker, eller føler man sig rastløs eller keder sig, er det det, man registrerer. En central del af programmet er desuden body scan, hvor man bliver guidet igennem at mærke hele kroppen og på den måde øger sin kropsbevidsthed og lære at mærke efter, hvordan man egentlig har det.

Yoga
Mindfulnessyoga er øvelser, hvor man ved hjælp af åndedrættet og opmærksomheden, koncentreret mærker sin krop. Man lærer at respektere kroppens grænser og løsne muskelspændinger. Det er smidighed, balance og styrketræning på én gang. Man prøver også at undersøge og acceptere tanker og følelser f.eks. frustration over, hvad kroppen ikke kan eller ens tendens til at presse kroppen for meget. Ved regelmæssig træning opnås mere styrke og fleksibilitet.

Undervisning
En vigtig pointe for programmet er, at det udfoldes sammen med andre. Kurset adskiller sig fra almindelig yoga og meditation ved, at man undervejs i forløbet enten i plenum eller i par taler om hvordan meditationen, hjemmearbejdet eller yogaøvelserne er forløbet, ligesom der er forskellige kommunikationsøvelser undervejs. Dette hjælper den enkelte til at se, at man ikke er ene om fx at føle smerte, kede sig, skamme sig eller være angst.

Music and meeting point

8 gange om året er studiepræsterne vært ved de studerende fra CBS Internationale Choir, LIFE-koret fra KU-Science og LU-koret fra professionshøjskoles stemningsfyldte korkoncerter i Sct. Thomas kirke, Rolighedsvej.  

Koncerterne byder på den smukkeste korsang med tekster og musik af alt fra Lady Gaga over Beatles til Alberte. Der er fællessang og refleksion fra studiepræsterne, og efter koncerterne serveres vin, vand og snacks.

Kommende korkoncerter:

LIFE – koret:
3. april 2024 kl. 17.30

25. juni 2024 kl. 17.00

LU – koret:
December 2024

CBS Internationale Choir:
Lørdag den 25. maj 2024 kl. 16.00

Campus break

Campus break er for dig, der har lyst til en pause fra krav og præstationer.
Gennem 60. minutters  yoga, en bodyscan og meditation bevæger vi os ind i en dybere kontakt med kroppen, sanserne og vores hjerter, og måske for en stund slippe tankemylderet og opleve ro.
 
Du behøver hverken erfaring med yoga eller meditation.
Hvornår: Torsdage fra 16.30 – 18.00
Start: torsdag den 25. april; 2. maj, 9. maj, 16. maj, 23. maj , 30. maj 
Hvor: Sct. Thomas kirke, Rolighedsvej     
 
Det er gratis. Hvis du har spørgsmål, så skriv eller ring til studiepræst og MBSR – lærer Dorte Thomsen doth@km.dk /61222654 

God goes deep

Læn dig tilbage og sænk skuldrene, når kirkens gamle rum fyldes af meditative, elektroniske lydflader og bølgende lys.
 
God Goes Deep og studiepræsterne er gået sammen om at skabe et åndehul. I løbet af aftenen vil  forskellige lydkunstnere skabe en særlig stemning og spille dig ind i håbet og lyset, så du kan bevæge dig opløftet videre ud i natten.
 
Vi ses:
Fredag den 2. februar 2024
Fredag den 15. marts 2024  

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.